Συνέντευξη για δουλειά στο χώρο της Εστίασης | Η Area Training Manager των TGI Fridays μιλά στο Jobfind

Εργασία

18/03/2020 14:37:00

Στη νέα μας ενότητα Ερωτήσεις Συνεντεύξεων Εργασίας, που συμπεριλαμβάνεται στο HR Corner του Jobfind, προσκαλούμε ανθρώπους του Human Resources Department διαφόρων εταιρειών να δώσουν τη δική τους εικόνα και να ρίξουν φως σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία που ονομάζεται "συνέντευξη"!

Τι ερωτήσεις θέτουν στους υποψηφίους; Τι απαντήσεις περιμένουν; Ποιες δεξιότητές αναζητούν στον κλάδο τους;

Ξεκινάμε με το χώρο της Εστίασης και τη Χριστίνα Γεωργιάδου, Area Training Manager TGI Fridays Thessaloniki, η οποία απαντά σε όλα αυτά τα ερωτήματα και συμβουλεύει τους υποψηφίους ώστε να είναι έτοιμοι σε μία πιθανή συνέντευξη.

"Τι γνωρίζετε για την εταιρεία μας; Τι χαρακτηριστικά έχει για εσάς ο πιο δύσκολος συνάδελφος; Ποιο είναι το αγαπημένο σας ποτό η φαγητό; Σκεφτείτε ότι είμαι καλεσμένος στο εστιατόριο και πρέπει να μου το πουλήσετε. Τι θα μου πείτε; Πώς θα σας περιέγραφαν οι προηγούμενοι συνάδελφοι σας;"

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που θέτει η ίδια όταν μιλά με κάποιον υποψήφιο για μία θέση εργασίας που πρέπει να καλυφθεί.

Μετά από πολυετή εμπειρία στο πεδίο των Ανθρωπίνων Πόρων, αλλά και στην εταιρεία, πιστεύει πως "H ειλικρίνεια είναι η επιτυχία. Εάν οι απαντήσεις σας είναι «οι έτοιμες απαντήσεις» που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, ή είναι ο τρόπος που έχετε επιλέξει να «πουλήσετε ψευδώς τον εαυτό σας» είναι σχεδόν σίγουρο ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υποψήφιος εργοδότης σας θα το καταλάβει.

Σχετικά με τις πιο δυσεύρετες δεξιότητες στον κλάδο, θεωρεί πως "Το πάθος για την εξυπηρέτηση και η εταιρική κουλτούρα είναι τα πιο σημαντικά και τα πιο δυσεύρετα."

Παράλληλα, δηλώνει πως στα TGI Fridays αναζητούν "πρώτα τον «άνθρωπο» και μετά τον ταιριάζουμε με την θέση εργασίας. "


Η TGI Fridays λειτουργεί από το 1965 και μέχρι σήμερα έχει περισσότερα από 800 εστιατόρια σε 60 χώρες. Κατέχει -διεθνώς- ηγετική θέση στο κλάδο του Casual Dining. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1997 με συνολικά 9 καταστήματα, 7 στην Αθήνα και 2 στη Θεσσαλονίκη.

Η Χριστίνα Γεωργιάδου εργάζεται στην εταιρεία, στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης από το 2005, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια κατέχει τη θέση της Area Training Manager. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει στο Jobfind σχετικά με τη Συνέντευξη Εργασίας στα TGI Fridays.